maandag 12 september 2016

Ja maar, ik heb helemaal geen iTunes! Wat nu?

Ja ik weet het: er zijn podcasters die zich alleen lijken te richten op iTunes publiek. Maar wat nu als je geen Apple fan bent, maar de gelukkige bezitter van een Android device?

Geen probleem!
Ook dan zijn er legio mogelijkheden om podcasts te volgen, zowel audio als video.
Je kunt deze podcasts bijvoorbeeld altijd volgen via podklas.nl, maar ook via allerlei podcast apps die beschikbaar zijn voor het Android platform. Bij een aantal daarvan kun je de podcasts downloaden, zodat je ze ook onderweg kunt bekijken en beluisteren als je geen internetverbinding hebt. Zelf ben ik helemaal weg van Video Podcatcher, maar er zijn ook gratis alternatieven. Zo is mijn podcast nu ook te vinden via Player FM.

Als podcaster vind ik het dan ook belangrijk dat je je materiaal voor verschillende platformen aanbiedt en je niet alleen richt op iTunes. Tenslotte wil je dat je bereik zo groot mogelijk is toch?

Ik heb een vraag
Laat ik besluiten met een vraag:
Op welke manier beluister jij deze aflevering?
Is dat online via de browser, is dat via iTunes, of is dat via een ander platform?

Heb jij een vraag?
Wil jij ook beginnen met podcasten, maar heb je niet genoeg aan de uitleg die ik tot nu toe hierover in de Podklas gegeven heb? Laat het me weten en ik bereid een nieuwe les voor waarin ik jouw vraag behandel en er een antwoord op probeer te geven!

Beluister online:


Abonneer je op deze podklas:

5 opmerkingen:

 1. Geweldig initiatief Willem. Gefeliciteerd! ����

  Ik beluister podcasts bijna altijd met de app PocketCasts. Die is er voor Android en voor iOS. Als ik mijn tablet of smartphone niet bij de hand kan ik ze ook in een willekeurige webbrowser beluistereren.
  Deze episode van Podklas bijvoorbeeld kan hè beluisteren op
  http://pca.st/rU4w

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha die Fred,
   Hartelijk dank voor je reactie!
   PocketCasts kende ik nog niet, maar komt nu zeker in mijn rijtje.
   Kun je met die app ook video's bekijken?

   Verwijderen
  2. Jazeker kan dat. Ik denk dat dit zo'n beetje de beste podcatcher is die er bestaat.
   Wat ie ook doet is je podcast abonnementen synchroniseren tussen je verschillende devices. (Web, Android, iOS). En verder ook synchroniseren per podcast feed. Als je een episode hebt beluisterd zie je dat ook op je andere devices. Tot slot: Waar je in een episode bij de ene bent opgehouden kan je op de andere door gaan.

   Verwijderen
  3. Diezelfde functionaliteit heeft de door mij genoemde Podcatcher ook. Heel makkelijk allemaal!

   Verwijderen
  4. O ja!

   Verder in de Discovery sectie een zeer uitgebreide podcast directory, een podcast zoekmachine en ... lijsten met trending podcasts, populairste podcasts, podcast netwerken en podcasts per categorie.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.