dinsdag 4 oktober 2016

Cartesius 2

Nu ik m'n eigen podklas platform wel zo'n beetje op orde heb wordt het tijd om eens naar andere educatieve podcasts te kijken. Vanmorgen werd ik door Don Zuiderman gewezen op "een mooie onderwijs podcast voor in de Podklas" met als titel: Cartesius 2 en gemaakt door Berry Nieskens.

Berry werkt op het Cartesius 2, een nieuwe Amsterdamse vwo-school met interdisciplinair onderwijs in modules. In deze podcast laat Berry docenten, leerlingen en andere betrokkenen aan het woord over het reilen en zeilen in en om de school. In de eerste aflevering krijg je gelijk meer te horen over het ontstaan van deze nieuwe school en in de jongste uitzending worden vier leerlingen aan het woord gelaten. Kijk en dat is nu precies wat ik voor ogen had toen ik begon na te denken over de mogelijkheden van en met Podklas.nl!

Cartesius 2 wordt gehost bij SoundCloud en is ook beschikbaar via iTunes. Op mijn vraag aan Berry hoe ik me nu zou moeten abonneren met een Android device kreeg ik als reactie:
"Ik zal mijn principes voor je aan de kant zetten en me gaan verdiepen in de Google Play store. ;) Kom ik op terug!"
Nou Berry, dat is echt niet nodig hoor! We hebben gelukkig de website getrssfeed.com waar je een SoundCloud of iTunes url in kunt plakken en dan de RSS feed krijgt die je nodig hebt om jezelf te abonneren in een podcast player op je Android device.

Al met al een goed klinkende podcast die slim verslag doet van de ontwikkelingen op het Cartesius 2. Zo kun je podcasts dus inzetten met je leerlingen voor ouders en andere belangstellenden. Ik hoop dat Berry dat een hele tijd gaat volhouden!
Natuurlijk wil ik hem tenslotte graag als advies meegeven om de podcast onder te brengen op een eigen platform, bijvoorbeeld bij Blogger of bij WordPress. Dan kun je veel slimmer je shownotes toevoegen en natuurlijk de verschillende RSS feeds voor alle platformen...

Beluister de Podklas online:


Abonneer je op deze podklas:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.